Behind the scene bij de fotoshoot van Upsa!

Ken je dat, een dag die start met een misser maar uiteindelijk een topdag wordt? Zo’n dag hadden we een paar weken terug met de fotoshoot van Upsa!

De locatie van de shoot was IJmuiden aan Zee, in en om een strandhuisje van vrienden. De weersvoorspelling was niet goed, er zou regen komen, maar mijn app gaf de hele dag zon aan en we namen de gok.

Die ochtend was het koud maar strakblauw! Iedereen was er dus we konden op tijd starten. En die tijd hadden we hard nodig, dus gingen we snel naar strandhuisje. Ik moest nog strijken (dat is iets wat ik altijd tot op het laatst uitstel) en toen vloog de stroom eruit. Het bleek dat strandhuisjes op zonne-energie was en mijn strijkbout teveel stroom gebruikte, en de föhn en stylingtang ook. Model Tilly zat al klaar om gestyled te worden, de lak zat al in d’r haar.  Paniek in de tent!

Tilly wachtend op stroom die niet kwam
Haar in de lak maar geen stroom

Dag strak schema

Snel een strandtent in de buurt gebeld, daar konden we terecht voor stroom. T hele team op weg naar Zeezicht: fotograaf Kim, model Tilly, visagiste/haarstyliste Corinne, 2 hulpjes (Lola en vriendin Eline) en ikzelf uiteraard. Nu had ik een strakke planning gemaakt welke foto’s er gemaakt moesten worden en door dit gedoe waren we al een uurtje extra kwijt. Daar ging m’n schema.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Bij de strandtent werden we heel vriendelijk met koffie en thee ontvangen en we konden meteen aan de slag. Fotograaf Kim ontdekte hele fraaie locaties in en om de strandtent, met mooi licht en kleurencombinaties, en enthousiast gingen we aan de slag. Kim wrong zich in allerlei bochten om de beste foto’s er uit te halen. Je moet er wat voor over hebben.

Dubbelgevouwen voor de beste foto

Doordat we zoveel extra mogelijkheden kregen om foto’s te nemen en  model Tilly bereid was op het strand om te kleden haalden we tijd in. Inmiddels was de zon echt hard gaan schijnen en was t heerlijk weer. En doordat de voorspelling niet goed was, was het strand zo goed als verlaten.

Corinne werkt Tilly's make-up bij
Corinne werkt Tilly’s make-up bij

Good vibrations

Man, wat gingen we lekker, we  zaten in een superpositieve flow, alles klopte gewoon. De creatieve ideeën kwamen niet alleen uit Kim maar ook Tilly en Corinne stroomden over van de goede input. En Lola en Eline maar rennen met t scherm en kleding. We vormden echt een topteam samen, alsof we al jaren samen werkten. Het was echt leuk om te doen.

Toen we toe kwamen aan de zee foto’s stak er een enorme wind op. Lola en Eline moesten op t reflectiescherm gaan zitten, anders waaide het weg. Ze werden behoorlijk gezandstraald, die arme meiden. De sessie aan zee hebben we daardoor in moeten korten en zijn vervolgens tussen de huisjes gaan schieten, wat uiteindelijk ook weer hele mooie beelden opleverden.

Multifunctioneel strandhuisje

Aan het eind van de dag, rond een uurtje of 18.00, ging het een beetje spetteren en hard waaien en hebben we het huisje omgebouwd tot studio voor de laatste foto’s.

Uiteindelijk zijn er meer dan 3000 foto’s genomen, de selectie die wij hebben gemaakt verschijnt binnenkort op deze site. Ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!

 

Recommended Posts

4 Comments

  1. Wat gaaf Lil! Leuk gedaan en benieuwd naar het resultaat!

    • Thanks! Ik laat t wel weten als de foto’s online staan!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *