Het gaat niet om de maat maar of het lekker zit

Een maat is maar een getal toch?

Zo, de lente lijkt echt begonnen. Daarom heb ik van de week maar weer eens geshopt. Wat ik jammer vind, is dat ik mij laat leiden door de maat in de kleding. Want die verschilt bij mij nogal. In mijn kast heb ik serieus maat S tot en met XXL hangen, oftewel maat 36 tot en met 44. Ik schommel niet extreem, hooguit een kilo of 4, ik blijf dus redelijk hetzelfde. Alleen mijn kledingmaat schommelt. Echt, een maat is maar een getal.

Blij met een kleinere maat

De ene keer heb ik een grotere maat dan normaal, dan weer mijn reguliere maat en heel soms een kleinere maat. Als ik een kleinere maat heb dan ben ik blij. Waarom? Maten verschillen, per merk, per kledingstuk en vaak maakt het ook nog uit waar het merk vandaan komt. Als het uit Italië komt, dan kan ik zo 2 maten groter pakken. Ik paste een mooie broek in L maar moest naar XL grijpen. Daar werd ik echt verdrietig van. Herken jij jezelf daarin?

Ik ga nog afvallen…..

Het belangrijkste is dat ik mijn ogen gebruik, dus eerst passen en in de spiegel kijken of het goed staat en vooral lekker zit. Je moet gewoon kunnen ademen en je er lekker in kunnen bewegen.  Dus zeker niet een jurk net te strak kopen, want dat zit niet prettig en ziet er niet uit. En ook niet denken van ach, ik ga nog wat kilootjes afvallen, dit is een soort beloning als ik afgevallen ben. Niet doen, pak dan gewoon een maatje groter. Of doe het niet.

Heb mijzelf nu voorgenomen om de volgende keer eerst de jurk voor mij te houden en kijken of deze past, en dan pas naar het pashokje te hollen. En als ik er helemaal blij mee ben pas naar de maat te kijken. Of het liefst helemaal niet er naar te kijken. Maar ik ben bang dat ik dat toch niet laten kan.

Over Lilian en haar bedrijf Upsa!:

Meer dan 10 jaar geleden ben ik met Upsa! gestart. Ik was op zoek naar een lekker zittend broekje voor onder mijn jurk, een broekje dat niet corrigerend is. Omdat ik die toen niet tegenkwam ben ik ze zelf gaan maken. Al snel kwam ik erachter dat de pijpjes van het broekje helpen bij schurende benen en ben ik ook grote maten gaan maken. En inmiddels ook bijpassende hemdjes erbij. Allemaal van zacht, elastisch materiaal dat niet knelt.

Inspiratie en direct korting ontvangen?

Wil je direct korting ontvangen met leuke tips en interessante acties? Schrijf je dan meteen in!

[activecampaign form=3]

Een maat is een getal

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *