De vijf tips tegen schurende benen op een rij!

Hoera, het is weer tijd voor jurkjes en rokjes! Ik vind het heerlijk om met blote benen onder m’n jurk naar buiten te kunnen. Of toch niet? Want ik krijg last van  schurende benen, mijn dijen komen tegen elkaar aan tijdens het lopen. Het plakt en er komen schaafplekken, au!  heel pijnlijk. Vooral als t warm is en ik dan een beetje zweet, dat prikt, brrr.

Gelukkig ben ik aardig wat tips tegen gekomen om schurende benen te voorkomen, want ik ben echt niet de enige vrouw die hier last van heb. Ik zet ze hierbij op een rij.

  1. Deodorant

Door met een deoroller over de huid te rollen waar t schuurt is de wrijving weg en glijden je dijen makkelijker langs elkaar. Ik heb dit zelf geprobeerd maar toen prikte het omdat mijn benen al kapot waren, en daarna heb ik t niet meer gedurfd. Maar veel vrouwen zweren bij deze tip.

  1. Vaseline, glijmiddel en andere crèmes

Een beetje vaseline op de schuurplek vermindert de wrijving. Het nadeel van vaseline is dat het op den duur in de huid trekt. En ik vind het zelf nogal plakkerig. Je kunt ook glijmiddel (ja echt!) aanbrengen, dit trekt niet in je huid. Je moet dit wel wat vaker aanbrengen. Er zijn ook speciale crèmes ontwikkeld zoals vevina en smoovall, deze heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ook kokosolie wordt door veel dames gebruikt.

  1. Broekje met pijpjes

Broekjes met pijpjes zorgen ervoor dat je benen niet tegen elkaar schuren. Je hebt corrigerende broekjes, deze zijn meestal gemaakt van synthetisch materiaal. En dan heb je ook broekjes die niet corrigeren, bijvoorbeeld fietsbroekjes van natuurlijk en dun materiaal zoals modal of tencel. Dit ademt beter dan katoen en absorbeert vocht. De pijpjes komen net over je dijen heen zodat ze het schuren voorkomen maar niet onder je jurk vandaan piepen. En je hebt echt wel mooie broekjes tegenwoordig, ook met een kantje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor corrigerende broekjes, ik vind dit persoonlijk niet fijn zitten en te warm voor in de zomer. Ik ben trots op mijn curves en laat ze gewoon zien. Fijne broekjes van natuurlijk materiaal zijn die van Upsa! (van modal, heel dun) of van sarahssweeties (bamboo, wat dikker en steviger).

  1. Talkpoeder

Talkpoeder zorgt ervoor dat je huid droger wordt en je dijen kunnen zo makkelijker langs elkaar gaan zonder te irriteren. Alleen helpt talkpoeder niet meer als je gaat transpireren, dan moet je je benen droogdeppen en de talkpoeder opnieuw aanbrengen. Ik zie t al voor me, gaat niet werken voor mij!

  1. Dijbanden

Bandalettes of dijbanden blijven met een plakstrip om je been zitten. Je kunt ze op elke plek van je been dragen. Het ziet er elegant uit, maar ik vond de plakstrip persoonlijk niet zo prettig. Maar t helpt wel tegen schuren.

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om schurende benen te voorkomen. Ga lekker uitproberen en  ik hoor het graag voor welke oplossing jij gekozen hebt. Mooie zomer!

schurende benen

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.