Over transpireren en schurende dijen

Blote benen en schurende dijen….

Annemarie van granddivamagazine deelt haar persoonlijke ervaring over schurende benen en transpireren.

Zomer, het lijkt allemaal zo fijn en comfortabel, met blote benen, leuke luchtige rokken en jurkjes. Maar voor heel veel vrouwen geldt dit niet. Want zodra het blote benen seizoen is aangebroken en de ene blote dij de andere raakt krijg je wrijving. En beginnen de problemen. Door de warmte, zweten en tegen elkaar wrijven van de bovenbenen lijdt de huid van onze dijen.

Annemarie van @granddivamagazine

Met de benen uit elkaar en wapperen

En wat doe je dan? Als er niemand kijkt, even met je benen wijd uit elkaar staan zodat de wind tussen de benen door kan blazen, of snel een toilet in om met papier onze benen te deppen. We hebben allemaal wel eens, op een ongezien moment met onze benen wijd uit elkaar gestaan onder onze jurk of rok om de wind de ruimte te geven om tussen onze benen door te blazen, of ergens op een toilet met papier tussen onze benen staan deppen, crème, talkpoeder of anti-transpirant en andere speciale anti zweet middeltjes geprobeerd en gesmeerd zonder al te positief gevolg. En soms denk je iets gevonden te hebben, maar helaas werkt t even en negen van de tien keer helpt het niks. Het gevolg, een vaak rode pijnlijke en soms kapotte huid tussen je benen. En is je huid na alles wat je hebt gedaan om het te voorkomen toch stuk gegaan, dan is het echt lijden. De schaamte en de pijn zijn vreselijk. Niet zo gek dus dat veel vrouwen ook zomers gewoon besluiten om een broek te dragen.

Annemarie van granddivamagazine

Kokosolie

Wat bij mij goed helpt is rijkelijk insmeren met kokosolie, vooral op warme dagen, en op plekken waar er huid op huid contact ontstaat nog een beetje meer. Misschien denk jij: “Olie maakt vet en vet maakt warm en daardoor zal ik meer gaan zweten”, kan ik je vertellen dat mijn persoonlijke ervaring met kokosolie erg positief is. In het artikel op granddivamagazine lees je meer over kokosolie en andere middeltjes.

Broekjes met pijpjes, de oplossing tegen kapotte bovenbenen

Werkt het niet voldoende of vind je het niet prettig voelen dan heb ik nog een alternatief: een onderbroek met pijpjes. I know, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar vind je een lekker luchtig, zacht, ademend broekje met pijpjes? Vaak zijn het synthetische, strak corrigerende martelwerktuigen waar je juist in de warme zomer maanden in stikt, meer van gaat zweten en nog onaangenaam door gaat ruiken ook! Vind je dan een broekje van aangename kwaliteit dan is het een “opoebroek”, in opoe kleuren of juist één in een hysterische snoepjes print (onder het mom van de broek is toch lelijk dus laten we dan maar extreem over de top gaan).

Broekje van ademende kwaliteit

Ik heb ontdekt dat het ook anders kan! Ik vond een broekje (en hemdje!) in een gewoon fijne effen kleur van een heerlijk zachte, vocht opnemende en ademende kwaliteit. Niet te dik, lekker stretchend, goed hoog vallend over mijn buik en billen en met pijpjes die lang genoeg zijn om er voor te zorgen dat de huid van mijn dijen elkaar niet raakt. Een onderbroek met pijpjes zoals een onderbroek met pijpjes voor mij hoort te zijn. Een verademing dus in de warme zomerwereld vol corrigerende, synthetische en/of broekjes met schreeuwende printjes. Het hemdje is van dezelfde kwaliteit en zit als een tweede huid, erg fijn is dat het lang valt. Ik ben natuurlijk geen kleine Diva en hemdjes zijn al snel te kort, deze niet en dat is heel fijn

Ik draag normaal maat 56/58 en pas de grootste maat van Upsa! (XXXL). Meer lezen? Hier lees je het volledige blog  van Annemarie

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *