Hoe ga jij om met een compliment

Compliment: accepteren of ontkrachten

Laatst gaf ik iemand een compliment. Ik zei dat ik haar een hele mooie vrouw vond. Toen schrok ik best wel van haar reactie. Ze was heel blij met haar compliment, maar ze zei dat ze zichzelf dik en lelijk vond. Daar schrok ik best van, ik vond dat heel naar om te horen. Als iemand zichzelf lelijk noemt vind ik dat heel verdrietig. Daarnaast vond ik het raar dat het woord dik een negatieve associatie heeft. Dat is toch eigenlijk raar, naar mijn mening heeft dik zijn er niets mee te maken of iemand mooi is. Ik denk dat in sommige culturen juist dik zijn wel mooi is en in andere culturen weer niet.

Negatieve associatie de wereld uit!

Bijvoorbeeld schilders als Botero en Rubens schilderden vrijwel alleen volle vrouwen. Ik vind die schilderijen juist heel mooi. Ik hoop dat deze negatieve associatie snel de wereld uit geholpen wordt. Er zijn gelukkig al veel influencers die zich bezig houden om dit de wereld uit te helpen, zoals Annemarie van granddivamagazine.nl  

Annemarie schrijft blogs en organiseert bijeenkomsten en events om zo bij te dragen aan de verruiming van de maatschappelijke maatstaven omtrent schoonheid om zo (zelf)acceptatie en diversiteit te bevorderen.

Diva Day 2.0

Afgelopen 8 maart, op internationale vrouwendag, stonden we met Upsa! op de Diva Day 2020. Op deze dag staat het verkrijgen van een beter en positief zelfbeeld centraal en met de DIVA DAY 2.0 willen de organisatoren Annemarie en Nicole iedereen n we je graag laten voelen dat jij de moeite waard bent en dat wij jou meer dan de moeite waard vinden! Iedereen is mooi, iedereen mag er zijn en zeker ook gezien worden!

Mooi op maandag

In de rubriek #mooiopmaandag wil ik vrouwen helpen een positiever beeld van zichzelf te krijgen en zich leren te accepteren.

Shapewear

Natuurlijk zou ik ook corrigerend ondergoed aan kunnen trekken. Dat vind ik echt niet fijn zitten, en voel ik dan de hele dag knellen. Ik draag het heel af en toe, als ik een strakke jurk aan wil, bij een speciaal feest. Maar dan ook niet langer dan een paar uur. En ik ben altijd heel blij als ik het weer uit kan trekken.

Freewomenmovement

Eigenlijk vind ik het belachelijk dat wij als vrouwen ons zo druk maken over ons uiterlijk. Daar wordt je echt niet leuker door. Het kost je veel energie, negatieve energie, zonde! Wat veel aantrekkelijker is, is een vrouw die lak aan haar buikje heeft en zich happy voelt. Dus aan die jurk en genieten! Freewomen!

Wees blij met jezelf!

Ik heb nu met mijzelf afgesproken dat ik aantrek waar ik zin in heb en mij niet laat beïnvloeden door een opgezette buik. Als ik een vrouw zie in een jurk waarin haar buik zichtbaar is stoor ik mij daar ook nooit aan. Waarom? Ik zou een vrouw daardoor echt niet minder mooi vinden. Ik heb het weleens gevraagd aan een aantal mannen, zij ook niet, het valt hen geeneens op.

Wat doe jij? Trek je een andere jurk aan of doe je het niet?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *